Ava Trade helpt ons met de duurzame doelstellingen

Toen we Conference Natural Capital opgezet hebben, hadden we sterk het idee dat we de wereld konden veranderen. We kwamen er al snel achter dat dit niet te doen was. Het aantal bedrijven en investeerders nam namelijk zo ontzettend snel toe, dat we geen tijd meer hadden om te werken aan de duurzame doelstellingen die we opgezet hadden. Hoe graag we ook aan de slag wilden met het aanpassen van het platform en het ontwikkelen van sterke mogelijkheden voor duurzame doelen, het paste niet meer. We hebben daarom besloten om een samenwerking aan te gaan met Ava Trade, een online broker die op zijn beurt ook begaan is met de wereld van de toekomst. Ava Trade voorziet ons van kennis, kapitaal en stelt verschillende mensen beschikbaar die ons achter de schermen bijstaan met het aanpassen van het platform. Een klus die veel tijd vergt, maar waar zeker grote veranderingen mogelijk worden.

Wat gaat er veranderen?

In de beginfase wilden we investeerders en bedrijven bij elkaar brengen, maar wilden we vooral dat de aandacht op duurzaam, groen en houdbaar zou komen te liggen. Het eerste is gelukt, het tweede is nooit echt uit de verf gekomen. Nu we Ava Trade aan boord hebben, gaat dit veranderen. Alle duurzame en groene investeringen en leningen gaan in de toekomst meer geld opbrengen. Alle administratiekosten vanuit ons portaal komen namelijk te vervallen voor deze leningen. Ook zorgen we ervoor dat de voorwaarden beter worden. Zo kunnen investeringen overgenomen worden, kunnen bedrijven de kapitaaleis verhogen op elk gewenst moment en mag de rente ook omhoog bijgesteld worden wanneer blijkt dat het rendement hoger is dan gedacht.

Op deze manier worden de groene en duurzame leningen interessanter dan de leningen en investeringen die niet te maken hebben met duurzaamheid. Dat heeft een reden. Platforms voor gewone leningen en investeringen zijn er meer dan genoeg. Conference Natural Capital wil juist inzetten op het groene element. We willen het verschil maken. Nu en in de toekomst. Door de kosten voor de juiste leningen te verlagen en de inkomsten voor investeerders te verhogen, weten we dat we meer kapitaal aan kunnen trekken voor de bedrijven die de juiste beslissingen nemen voor de toekomst.

Samenwerkingen op groter vlak

Ava Trade is aan boord, net als Leo Vegas. We zijn op dit moment echter ook aan het lobbyen bij grotere organisaties en overheden. We weten dat er subsidies zijn voor groene leningen en investeringen om de uitstoot van onder andere CO2 terug te dringen. Hier willen we meer mee kunnen doen zodat we meer opties aan kunnen bieden aan de mensen die een investering willen doen via ons platform. Of dit in de toekomst lukt, dat is nog maar de vraag. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Dat is makkelijk door middel van onze nieuwsbrief of het in de gaten houden van de website uiteraard. We hopen snel meer ontwikkelingen aan te kunnen kondigen voor alle investeerders en bedrijven die op zoek zijn naar mogelijkheden.